over Miranda

Wat kun je van mij verwachten ?
Ik ben als mens toegankelijk en oprecht. Ik ben serieus en gedreven in de dingen die ik doe, maar met humor, valt er gelukkig ook nog wel te lachen. Het mooiste van mijn werk vind ik de eenvoud van de haptonomie. En tegelijkertijd blijft het een kunst om het steeds meer eigen te maken. Het blijft me boeien!

Mijn keuze voor de studie haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn was voor mij een soort terugkomen bij mijn roots. Waarin ik mijn eigen gevoeligheid beter leerde kennen, maar deze ook beter kon hanteren voor mezelf en in contact met anderen. Juist deze gevoeligheid kan ik nu inzetten binnen de Haptotherapie. Om vanuit deze setting samen met de ander te onderzoeken waar zijn of haar gevoeligheid ligt en hoe hiermee om te gaan.

Aanvankelijk mijn werk als maatschappelijk werker gecombineerd met mijn eigen praktijk. In 2011 afscheid genomen van het maatschappelijk werk en als zelfstandige doorgegaan in mijn Praktijk voor Haptotherapie.

In 2014 heb ik de specialisatie voor Haptonomische zwangerschapsbegeleiding afgerond bij Synergos Amersfoort.

2017 - 2018     specialisatie Haptotherapie bij trauma Academie voor Haptonomie Doorn

2019 - 2022     bestuurslid van de Vereniging voor Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding Nederland

2022               systemisch werken Academie voor Haptonomie Doorn

Achtergrond

Ik ben geboren in een klein dorpje in de Achterhoek. Het respect voor de natuur heb ik meegekregen vanuit mijn roots. Ik ben opgegroeid in een gezin met traditionele rolpatronen waar een studie in de zorgrichting voor de hand lag. De keuze voor maatschappelijk werk werd gemaakt, om via deze weg ook vragen over mijn eigen achtergrond, beantwoord te krijgen. Op jonge leeftijd hield ik me al bezig met het hoe en waarom in de omgang tussen mensen. Na de studie maatschappelijk werk en dienstverlening heb ik 13 jaar gewerkt bij verschillende Algemeen maatschappelijk werk organisaties in het land. Hier heb ik naast psycho-sociale begeleiding, verschillende netwerken gecoordineerd en groepen getraind.
Ik woon in een fijn huis in Utrecht samen met mijn man en 2 dochters van 15 en 13 jaar.