Clientervaringen

Het vinden van de juiste woorden voor wat haptotherapie is, en wat het voor je kan betekenen, vind ik nog altijd een zoektocht. Woorden die gisteren pasten, passen vandaag niet meer. Soms stromen de woorden er uit, en een andere keer, verloopt het al hakkelend en stotterend. Zo is elke dag, weer een nieuwe dag, met nieuwe ervaringen. Ik heb een aantal reacties opgeschreven van mensen die bij mij zijn geweest voor haptotherapie. Ik wil hen bedanken voor hun moed om iets te schrijven over hun ervaringen.

Voor ervaringen van clienten of verwijzers in het algemeen kijk dan op www.laathaptotherapeuteneenhandjehelpen.nl

meer voelen dan je denkt

Ik kwam bij Miranda omdat ik enigszins overspannen was. Als zeer 'verstandige' vrouw deed vooral mijn 'hoofd' het prima, maar had ik geen aandacht voor mijn gevoel. Miranda heeft me een aantal dingen doen ervaren. Allereerst een mooie tegeltjeswijsheid: ik kan meer voelen dan ik eigenlijk denk. Daarnaast heb ik aan den lijve ondervonden dat ik mijn fysieke en emotionele pijn kan verzachten door deze te delen in plaats van me ertegen te wapenen. En, ik heb ervaren dat mijn lichaam daadwerkelijk signalen kan afgeven aan mijn 'hoofd'als ik er meer aandacht voor heb. Al met al heeft het traject mij meer in balans gebracht en meer vertrouwen gegeven door te luisteren naar mijn gevoel. Karlijn.

meer genieten

De periode voor mijn burnout leefde ik op de automatische piloot en ging vele grenzen over. Door veel stress en mijn perfectionisme was het vooral pijn, spanning en angst wat ik voelde. Mijn “hoofd” luisterde niet voldoende naar deze signalen. Ik raakte in een burnout.

Miranda heeft me geholpen weer veel te leren voelen met mijn lichaam. Door dit weer te kunnen voelen leerde ik mijn lichaam mijn geest gezonder maken. Dit resulteerde in minder stress, angst en pijn. Het verbeterde mijn zelfvertrouwen en ik kan weer genieten na een zware tijd.


meer jezelf

De reden om naar Miranda te gaan had ermee te maken dat ik mezelf afgestompt voelde als het om emoties ging. Ik had best wat te verwerken en vond het makkelijker om dat niet te voelen, wat mij ook een aantal jaren best aardig is gelukt. Dat gaat zich een keer wreken en Miranda heeft mij heel goed geholpen om verstand en gevoel weer dichter bij elkaar te brengen. Nadat ik een aantal keer bij haar ben geweest kon ik weer bij mijn emoties en ondanks dat dit niet altijd even makkelijk was, heeft het mij wel heel veel gebracht. Ik voel mij weer meer mezelf en dat is heel erg fijn.

van overleven naar leven

De persoonlijk rustige maar enthousiaste, ontwapende, vertrouwen gevende houding van Miranda hebben mij uitgelokt over de drempel te gaan, mijn levensritme verder te vertragen en op zoek te gaan naar mijzelf hierin. Jarenlang van mening ten volle te leven. Bij Miranda ben ik stil gezet bij mijn 'overleven' (leven vol van denk en doen) uit angst voor het voelen van emoties. na een voor mij lange, moeizame weg vol weerstand 'thuis'  gebracht in mijn eigen lichaam. Ze heeft mij als deskundige haptotherapeute diep laten voelen en ervaren dat ik een levend mens ben met gevoelens en emoties. Een weg vol verwondering! Blij met het leren LEVEN in de diepste zin van het woord!
Barbara

gevoel voor mezelf

Ik leerde hier hoe ik meer balans kan vinden tussen de dingen die ik wil en die ik kan. Ik had vooraf een beeld van wat ik zou moeten denken en doen, maar durfde niet altijd stil te staan bij wat ik echt voelde. Na een paar bezoeken aan de praktijk, merkte ik dat ik van binnen weet wat ik moet doen en wat goed voor me is. Nu ik dit bij mezelf toelaat, heb ik ook sneller door wat mijn grenzen zijn en hoe ik daarmee om kan gaan. Dat is fijn en geeft me vertrouwen om mijn gevoel te volgen.
Marieke

mezelf weer leuk vinden

Door de sessie's met Miranda heb ik mezelf beter leren kennen en waarderen. Ze heeft gevoelens in me wakker gemaakt, die ik uit angst voor pijn en schaamte weggedrukt had. Het leren omgaan met deze gevoelens was hard werken en duurde lang. Maar uiteindelijk begreep ik niet alleen met mijn verstand maar ook met mijn gevoel, dat het ok is om zo te voelen, dat ik goed ben zoals ik ben, en ik lief voor mezelf mag zijn. Ik ben mezelf zelfs een beetje leuk gaan vinden!
Meer dan een jaar nadat ik gestopt ben met haptotherapie, gaat het proces nog steeds door. Ik blijf me beter voelen en mezelf ontdekken.
Al met al ben ik met de hulp van Miranda een rustiger, bewuster en gelukkiger mens geworden. Ik voel weer, dat ik leef en dat het leven best leuk is.
Dagmar

leven met gevoel

Ik leefde op een soort van automatische piloot, wat inhield dat voelen iets was wat je niet meer voelde. Miranda heeft me geholpen met het weer leren luisteren naar wat mijn eigen lichaam mij zegt en er naar leren handelen. Ik heb mezelf weer leren kennen en dit heeft mij weer sterk gemaakt. Het mezelf bloot geven aan gevoelens is een moeilijke fase geweest, maar heb ik uiteindelijk toch overwonnen. Ruimte voor jezelf geeft vrijheid. Ik voel me weer een sterk persoon, die weet wat ze wel en niet kan en zal moeten waken niet over d'r grenzen te laten gaan. Met dit als bagage in mijn rugzak voor het verdere leven voel ik me weer een
gelukkig mens met gevoel.
Monique

je zelf zijn

Miranda laat je jezelf zijn. Helemaal. met alles erop en eraan. En daardoor, doordat het echt mag, kom je ook echt bij jezelf.

Dorien

in balans

Door Miranda en haar haptotherapie lessen heb ik beter leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam en ben ik rustiger geworden. Zowel lichamelijk als geestelijk heeft het erg geholpen om meer in "touch" te raken met mezelf. Jasper

tijd voor voelen

Zonder veel kennis van de haptotherapie of -therapeuten ben ik bij Miranda terecht gekomen. Ik had direct in de gaten dat het een goede keus was. Haptotherapie bij haar is niets zweverigs aan en heeft alles met voelen te maken. Heerlijk om daar eens tijd voor te kunnen nemen. Daarnaast is Miranda een nuchtere dame, die aan een half woord genoeg heeft wat haar een fijne gesprekspartner maakt.

meer zelfvertrouwen

De benadering van voelen in plaats van praten (zoals bij veel psych’s) heeft mij erg geholpen. De sessie hebben gezorgd dat ik weer meer ben gaan voelen en vooral gezorgd dat ik bij mijn gevoel kon komen. Hierdoor ben ik mij sterker gaan voelen, waardoor ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Miranda is een zeer fijne kundige, therapeut, die ik zeker iedereen kan aanraden.

meer ontspannen

I never had experience with Haptotherapy before but Miranda made me feel at home with the procedure! She explained every step and answered every question I had. I felt safe and much more relaxed afther each appointment. I would un-doubtely recommend Miranda to anyone searching for a Haptotherapist.
Sophia

rust vinden

Nogmaals dank voor je hulp. Ik voel me rustiger en thuis bij mezelf dankzij de haptotherapie. Met yoga lukt het me nu ook in drukke tijden om de rust te bewaren en tevreden te zijn met wat er is.